Yellowball.

Crawthew Grove

Flat Roof - Side Return - Terraced - L Shaped

A comprehensive transformation was undertaken which featuring an extension of the kitchen into the side return to seamlessly align with the rear wing, achieving a harmonious and flush finish. The renovative plan involved the removal of the existing WC, streamlining the space for a more efficient layout. In a bid to optimise space and enhance the overall design, the chimney breast in both the rear reception room and kitchen were skillfully removed. A creative reconfiguration took place in the rear reception area, where a section was partitioned to create a new WC and coats area, adding functionality to the space. A key design strategy included opening up the rear reception wall to establish an open-plan layout, integrating the existing kitchen with the new extension seamlessly. To ensure a clean and polished look, the flank wall and chimney steels were discreetly concealed, contributing to the overall aesthetic of the renovated space.

Project details
Extend kitchen into side return to finish flush with rear wing
Remove existing WC
Remove chimney breast in rear reception room and from kitchen
Divide up a section of rear reception room to create new WC and coats area
Open plan rear reception wall with existing kitchen and new extension
Conceal the flank, wall and chimney steels
Extension type
EXTENSION SIZE: 6.1m full depth x 4.6m full width
EXAMPLE COST:
£94,000
USE OUR COST CALCULATOR

Forest Hill 2

Dulwich Village
0
06
00
01
02
03
04
05
06
NEXT PROJECT
Back to feed